Over ons

Over ons

Blaaskapel de Deurdouwers is gevestigd in het dorpje Velp, in het uiterste noordoosten van Noord-Brabant. Op haar gebied is de kapel de enige muziekvereniging in Velp, een harmonie- of fanfareorkest heeft ons dorp nooit gekend.

De groep bestaat uit ongeveer 15 muzikanten, variërend in leeftijd vanaf ruim 20 jaar tot 70+. Oorspronkelijk kwamen alle leden uit Velp of Grave, maar tegenwoordig wonen onze leden ook in diverse omringende plaatsen, gelegen binnen een straal van ongeveer 15 kilometer.

Gemiddeld treden we ongeveer één keer in de maand op. Tegenwoordig hebben we een bezetting waarin de volgende muziekinstrumenten voorkomen: dwarsfluit/piccolo, klarinet, alt- en tenorsaxofoon, trompet/bügel, bariton/tuba, besbas en slagwerk.

De muzikale leiding is sinds augustus 2021 in handen van Theo vd Weijer uit St. Oedenrode.
Samen met Theo zijn we bezig met het op peil houden van onze kwaliteit en het uitbreiden van ons repertoire.
Ons repertoire loopt uiteen van blaasmuziek in Egerländer-stijl tot swingende dansmuziek, van serenademars tot concertwerk en van carnavalskraker tot kerstkoraal. Ook solistische stukken en evergreens uit de film- en musicalwereld gaan we niet uit de weg.

Juist vanwege het veelzijdige karakter, is onze kapel in staat om het hele jaar door bij allerlei gelegenheden en festiviteiten een passend programma te laten horen, zowel binnen als buiten Velp. Dat kan op uitnodiging van verenigingen of instellingen zijn, maar ook bij zelf georganiseerde activiteiten of particuliere initiatieven.

Behalve dat het mogelijk is om bij onze vereniging een muziekopleiding te volgen, staan we ook altijd open voor reeds spelende, gemotiveerde muzikanten. Heeft u bijvoorbeeld enige ervaring op klarinet of trombone? Dan bent u misschien wel degene die in ons plaatje past. Geïnteresseerden kunnen zich in ieder geval altijd melden.

Onze repetities vinden wekelijks plaats in Velp, op de donderdagavond. Binnen de groep heerst in ieder geval een fijne sfeer, wat zorgt voor een goede balans tussen inspanning en ontspanning!